The Dwarven Exploits

Het slijm

De groep komt terug in Kolbuldir. Zij geven de hamer en de steen aan de leiders. Daarbij blijkt dat er nog een ander component nodig is om de hamer en de steen een te maken. Namelijk iets wat ijzer en steen aan elkaar kan hechten.
De groep gaat op onderzoek uit en komen de volgende dingen te weten: er schijnen oozes, puddings en slimes te zijn met deze eigenschappen; deze “wezens” bevinden zich bijna altijd ondergronds; het merendeels eet organisch materiaal en/of ijzer/steen.

Gewapend met deze kennis vertrekt de groep weer naar de oude ruines van Kolbuldir. Het is noodweer buiten en de Dawi maken moeilijk voortgang.
Onderweg komen ze weer langs de grot van de Sabeltand tijger. Het lijkt erop dat de tijger met iets anders heeft gevochten. Overal liggen plukken haar en bloed. Toch besluit de groep even te rusten en de grot verder te ontdekken.
Er zit een gat achter in de grot, wat verder naar beneden gaat. Terwijl Norbin Brightbeard en Ovina CrystalSinger verder op onderzoek uitgaan, verstoren ze een nest van vleermuizen. Dit nest vult de hele grot en de Dawi zijn gedwongen om de grot te verlaten en hun tocht verder te zetten in het noodweer.

Onderin het gangen stelsen gaan zijn op zoek naar de slijm wezens. Ze missen een veldje met gillende paddenstoelen en staan daarna oog in oog met een deathclaw. Deze verslaan ze met gemak, in tegenstelling tot de moeilijkheid waarmee ze het wezen eerder ontvlucht waren. Norbin Brightbeard kan ons vertellen dat het een lagere vorm van een disir is. Disir zijn een ondergronds ras wat meestal niet meer aandacht van dwergen krijgt, dan een plaag (vervelend maar meer ook niet).

De groep vindt een andere ondergrondse tunnel, waar ze een kampement tegenkomen. Terwijl ze dichterbij sluipen, ontdekt Ovina CrystalSinger een grey ooze dichtbij. Dit weten we ternauwernood te verslaan en Ovina werd door het beest gegrepen en heeft veel pijn geleden aan het zuur.
De Problemen lijken alleen niet voorbij te zijn. Terwijl we net bijkomen worden we alweer aangevallen door een Gelatine Cubus. Deze weet Norbin Brightbeard in zich op te slokken. Wij kunnen hem nog net redden de cubus verslaan.
De groep wilt verder geen slijmen meer verzamelen en neemt alleen een sample mee van het grijze slijm en vertrekt richting de uitgang.

Op weg naar de uitgang, komen de Dawi nog een groepje Disir tegen. Deze vormen geen bedreiging en ze slaan al snel op de vlucht.
Net als we bij de lift komen zit er een rust monster er vlak voor. Gelukkig weten we deze ook te verdrijven, maar Norbin zijn Dragonlance werd wel beschadigt door de antennes van het wezen.

De Dawi besluiten te overnachten en extra rust te houden in de lift want zowel Norbin Brightbeard als Ovina CrystalSinger zijn flink verzwakt door het slijm.
In de tussentijd wordt er wat gepraat door de groep en komt ook ter spraken dat de Disir niet tegen licht kunnen. Hierop wordt de Dragon Orb gepakt door Dolak Steelsinger die probeert licht te maken.
In plaats van dat hij licht maakt, raakt hij in een soort van trance. Terwijl hij de bol stevig vasthoudt draaien zijn ogen weg en begint hij langzaam iets te mompelen: “Mothra, Mothra, Mothra.”
Van buiten horen de Dawi een Donderend gebruil door de bergen heen schallen. Dit maakt het moment nog angst aan jagender. De Dawi proberen hem Dolak wakker te schudden, maar dit lijkt niet te werken.
Door de paniek slaat Uraren Stonetankard hem heel hard in het gezicht. Zo hard zelfs dat Ovina haar wegduwd en haar met een mes op afstand houdt.
Gelukkig komt Dolak wel bij, maar is wel beurs van de klap en witjes van de trance.

Comments

mehbla1

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.