The Dwarven Exploits

In search of S’herkratiastu

Met Magius en Huma

Na het verslaan van de minotaurs in het lab vind de groep een briefje met een nieuwe code voor de machine. . De groep gaat verder op zoek naar informatie. Nadat er niks te vinden was op de 3e verdiepeing gaan zij terug naar de 2e verdieping. Hier vinden zij Huma met zijn elven compaan. Huma herhaald een beetje wat Magius al verteld heeft. Hij zegt dat hij Magius aan het volgen is en dat de “dragonlance” hier op een tafel lag. Vanwege de tijd had Huma geen idee wat een dragonlance was. Ovina CrystalSingerUraren Stonetankard vertellen Huma wat dit wapen inhoud en dat deze goed gebruikt kan worden tegen de draak. Huma laat doorschemeren dat deze draak weleens de groene edelstenen bij zich kan hebben. Hij vraagt ons om hun te helpen. Nu dat er een dragonlance in het spel is, word het een stukje interessanter voor de dwergen.

De groep gaat terug naar Magius om hem nogmaals te ondervragen. Magius zegt dat volgens hem er een boek in de bibliotheek moet liggen met informatie over S’herkratiastu. Magius maakt de val tijdelijk onschadelijk zodat hij het een uur kan lezen. Hij kan ons vertellen dat S’herkratiastu een shadow dragon was die 800 jaar geleden verslagen is door de inwoners van kolbuldir. De mogelijke opties zijn dat hij nooit verslagen is, ondood is geworden of dat iemand of iets anders haar naam gebruikt. Het boek is 700 jaar oud. Er staat in het boek dat S’herkratiastu verslagen is met de hamer die de dwergen nu in handen heeft. De hamer is op dit moment een replica waarmee toegang mogelijk was tot de Anvil of Time. Om de hamer weer tot volle kracht te verheffen is er een onderdeel nodig. Het boek beschrijft een groep dwergen die in [INSERT TIME] op zoek gaan naar het de speciale edelsteen [INSERT GENERIC NAME].

De groep dwergen moet naar deze tijdlijn om naar de schrijver te gaan van dit boek voor specifieke informatie. Helaas staat er een rode draak in de weg die zeer mogelijk de groene edelstenen heeft! De dwergen partij gaat met Huma en zijn elf een plan smeden om Magna te verslaan.

De kamers worden gecheckt voor de draak en een gat word gevonden in de kamer met de fontein. De draak is waarschijnlijk gevlogen! Uraren ziet een mooie glazen bol in de handen van het beeld in de zaal met zuilen. Na een discussie met Ovina pakt Uraren de orb en gaat daarmee naar Magius. Hij legt uit dat dit een dragonball is die draken kan oproepen, helen, en licht creëren. Dit was wat we nodig hadden! Dolak was eigenlijk nog best wel gewond en overweegt de orb te gebruiken om zichzelf van zijn schade te verhelpen. Hij legtde waarschuwing van Magius naast zich neer en heelt zichzelf. WAT IS DIT EEN GAAF APPARAAT denkt hij en stelt voor dat hij diegene is die de draak zal gaan lokken. Wat een briljant plan, dti gaat goed komen. De draak was immer nog niet zo groot.

To combat! Huma, de elven en de dappere dwergen positioneren zichzelf in de zuilen kamer en Dolak activeert de dragonball. Hij word overspoeld door de charismatische karakter van de draak en weet niet los te komen van de dragonball. De oproep werkt schinbaar zeer goed. Het klinkt alsof er een wervelwind richting onze kant op komt. De grote deur word opengeslagen alsof het een kattenluikje is en er stormt een rode draak onze kant op. [Huma zei toch dat het een kleine draak was toch? Is de juist draak wel opgeroepen?] FIGHT!!
Red_Dragon.png
Iedereen ramt erop los en we weten de draak uiteindelijk neer te krijgen nadat Huma en Uraren een porsie klappen krijgen. Uraren heeft het in haar hoofd gehaald dat de drakenbloed uit de legendes daadwerkelijk goed voor je is en begint te tappen. De horde van loot bevat helaas veel goud wat niet echt een indruk maakt op de dwergen. 1 groene edelsteen word gevonden naast diverse andere items. De draak word vrij lomp geslacht voor onderdelen.

Comments

wouterdegrooot

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.