The Dwarven Exploits

Breaking the Siege

Schuilend in een grot die riekt naar muskus en urine, overnachten de Dawi op een lege maag. In de nacht krijgen zij bezoek van een misterieus reptielachtig persoon omwikkeld in een grote lederen cape. Er lijkt kou van hem afstralen als een soort condens. Na een ongemakkelijk gesprek waarin beide partijen elkaar lijken af te tasten vervolgt het wezen zijn weg.

FrostDraconian1.jpg

De dag erna vervolgt de groep haar tocht door de bergen. Enkele uren later bereiken zij de buitenplaats van Kolbrdir die verdacht rustig is en slechts bewaakt wordt door een Dawi dimwit…

Het blijkt dat Kolbuldir beleged wordt door de Theiwar. De groep brengt verslag uit bij Splint Sparkstriker en Grimgar Blackplate die hen later de opdracht geven om terug te gaan naar de oude ruines om naar het Aanbeeld des Tijds te zoeken. Volgens de legendes zou dit de plek geweest zijn waar de Device of Time Traveling gemaakt is en hopelijk zou hier iets kunnen zijn dat Kolburdir zou kunnen helpen te overleven.

De thane geeft de groep wat zij nodig hebben om op weg te gaan. Het klinkt echter als een shot in het donker en heeft iets wanhopigs. Wat is er gaande en waarom is dit Aanbeeld des Tijds zo belangrijk?

View
The Warm Light of a Cold Day

Een instortende gang en opgewaaid stof weerhoudt de Dawi om de overige twee gangen te verkennen de driehoekige kamer. Gedwongen om weer langs het spinnennest terug te trekken nemen ze de bovenweg.
In de grote grot aangekomen zien ze een lopened en gewapend skelet lopen.

Skeleton_Dwarf.jpg

Het komt via de opgang naar boven maar door coordinatie en samenwerking weten Norbin en Uraren Stonetankard het te beschadigen en direct van het platform af te beuken.

Enkele minuten laten passeert een groep van vijf Theiwar onder de bovenweg. Vlagen uit het gesprek laten weten dat ze niet blij zijn hier naartoe gestuurd te zijn en veel liever bij de belegering aanwezig te zijn.

Nadat de Theiwar weg zijn, vervolgen de Dawi hun pad via de bovenweg. Deze leidt naar een grote metalen dubbele deur en buigt tevens af naar linksboven waar een zijweg op een ingang in de grotmuur uitloopt. Daar stuiten de Dawi op een interessante ontdekking: een kamer wat een oude Hylar lift lijkt te zijn. Na twifel, discussie en koppigheid weet Norbin de dames te overtuigen om de lift te proberen. Ondertussen lijkt een disir interesse te hebben in het geluid dat de lift maakt maar wordt op afstand gehouden door een goed gemikt schot van Ovina CrystalSinger.

Het kost bloed, zweet en tranen om de lift in beweging te houden en het lijkt erop dat dit een handmatige manier is dat alleen in het geval van nood gebruikt werd. Maar uiteindelijk komt de lift uit in de buitenlucht op een klein plateau dat gedeeltelijk met sneeuw is bedekt en bezaaid met taaie naaldbomenen. Vanaf hier zou het misschien makkelijker zijn om Kolbuldir te bereiken.

colorado-mountains-wild-nature-pine-trees.jpg

View
Undiscovered Depths

De Theiwar zijn agressief en besluiten direct aan te vallen. Dolak vangt een quarrel in zijn schouder en de groep terekt zich terug. De culde sac waar Ovina CrystalSinger, Uraren Stonetankard, Dolak en Norbin in vast zaten bleek ideaal te zijn voor de theiwar om alchmistenvuur in te plaatsen.

Norbin besluit om te doen wat hij gewend is: een tunnel graven. Bij het uithakken stuit hij op een deel van een mechaniek. Na wat zoeken vindt Ovina een draaiknop waarbij er een geheime deur open gaat en leidt naar een lage tunnel. Op de vucht voor de magie-gebruikende theiwar snelt de groep zich in de tunnel. Norbin verdwijnt snel in een valluik en kneust zijn rug bij de val. Hij bevindt zich in een grote natuurlijke grot gevuld met druipstenen, fluoreserend mos en schimmels en verschillende soorten zwammen. In de verte klinkt het geluid van een stroom of waterval.

Waterfall_Cave.jpg

Nadat Uraren de waarschuwende tekst en veiligheidsknop in de tunnel vindt, volgen zij Norbin.
Paddenstoelen beginnen ineens te gillen en te schreeuwen en de groep vlucht de andere kant uit waarbij zij na een korte sprint bij een grote gevel uitkomen. Terwijl Ovina op de uitkijk staat probeert de rest de grote dubbele deur te openen. Ondertussen nadert een groot monster de groep en merkt het gerinkel van kettingmalien op. Er onstaat een korte koortsachtige schermutseling waarbij de Dawi scouts proberen te ontsnappen aan het monser. Hierbij wordt Ovina belaagd een kwats bijtend speksel, krijgt Norbin een klap op zijn rug van de stekelige staart en vangt Dolak een aantal pijnlijke klappen op. Uiteinelijk raakt Dolek de arm van het monster waardoor het zich even terugtrekt en de deur kan sluiten met behulp van Uraren en het mechanisme wat Ovina heeft geactiveerd. Pfffff….Rust!

index.jpg

De gang lijkt te leien naar een soort handelspost…..of wat daar van over is. Duidelijk antiek, verweerd en ongebruikt. De ruimte heeft verschllende werkbladen, een overgebleven goudstaaf, en twee kisten onder een soort toonbank. De kisten zijn uit het steen gemaakt en overduidelijk van goede Dawi-waliteit…inclusief dodelijke vallen: een speer uit de ene muur en bij de andere kist stralen vuur waar de scouts zich op inginieuze wijze zich tegen hebben beschermd.
De kleine kist bevat enekel zakken oude puntstukken, voornamelijk goud en zilver, maar ook enkele kleine zakjes met verschillende edelstenen. De grotere kist bevat een ceremoniele hamer, een dawi-urgrosh, een boek getiteld “Kunden van het Verhandelen” en 12 potions in een schokwerend doosje.

View
Sinkhole

Nadat de nieuwe brug gedeeltelijk instort waarbij een gat in de grond wordt geslagen wordt er door een verkenner gemeld dat er wezens zijn gesignaleerd.
De Grimgar Blackplateroept iedereen op om zich klaar te maken voor eventueel gevaar en zich bij Kilil Rustytankard te melden voor opdrachten. Een viertal dawi meldt zich om de nieuwe tunnels te verkennen en informatie te winnen over het ongeluk:
Ovina CrystalSinger , Uraren, Norbin, Dolak.

Observaties tot nu toe:
1. De doden zijn herrezen en zijn doelgericht een kant op gegaan.
2. Er bevind zich onder de brug een grote tunnel die mogelijk de instoring heeft veroorzaakt.
3. De tunnel is vanuit onderen uitgehakt waardoor het fundament van de brug verzwakt werd.
4. Er zijn mensachtige figuren gesignaleerd in de grote ruimte met fluoriserende mossen.
5. In een oude Dawi (dwergen) ruine was een man die zich Mattfey Sevorre noemde en die sprak over S’herkratiastu. Hij gaf aan dat de dawi van Kolbuldir moeten vertrekken.
6. Er is een groep Theiwar gesignaleerd bij de oude ruines.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.