Uraren Stonetankard

Brutal personality, Birth of Death

Description:

Vrouw
55 jaar

Op haar voorhoofd staat een tattoeage van de dwergen rune voor: Enemy/Traitor. Dit is een waarschuwing voor andere dawi gemeenschappen.

Draagt haar haren altijd in ingewikkelde vlechten. Dit heeft naast esthetische waarde ook een praktische waarde. Namelijk dat ze in gevecht of in het lab, niet ontzettend in de weg zit.

Ze heeft de “Burtal” persoonlijkheid (direct and without attempting to disguise unpleasantness). Naast haar directheid in persoonlijk contact, uit zich dit in hardheid richting haar tegenstanders in combat.

Bio:

Beginnend alchemist onder leiding van Snarri Ironplate. Hij heeft haar opgeleid en is nog steeds meester van de werkplaats waar zij onder staat. Dit laboratorium wordt gebruikt om snellere methode te ontwikkelen om oa mineralen te zuiveren. Ook heeft hij haar de beginselen van het “Engenering” bijgebracht, die nodig zijn op de processen om industrieel gebied te waarborgen.
Door haar hardheid en directheid en Snarri Ironplate naleven van de regels. Is hun omgang altijd moeizaam geweest en zijn de 2 altijd op de voet van oorlog. Waarbij Zij zich wel laat horen (maar dit beperkt, door haar rol als leerling) en hij altijd blijft door hameren op de regels en protocollen.

Daarnaast is Uraren enorm gefascineerd in de politiek binnen Kolbuldir en houdt zich er graag mee bezig. Gelukkig heeft haar intellect hier wat meer de overhand, want haar gedrag kan soms wel sommige Dawi tegen de haren instrijken.

Tijdens het avontuur in “The anvil of Time” (log “In search of S’herkratiastu” 6-1-2017) . Verslaat de groep een jonge rode draak (Magna). Uraren leegt meteen haar waterzak en vult deze met draken bloed. Ze drinkt er gulzig van. Want in de oude legendes wordt gesproken dat dit de dawi kracht geeft. Het bloed is erg heet (want rode draken dragen zelf het vuur in hun aderen), maar ze drinkt het allemaal op.
Daarna gaat ze tegen een pilaar aanzitten om te herstellen van de pijn en een vreemde verandering die ze van binnen voelt. Het drakenbloed verandert haar, maar hoe moet nog blijken.

Door haar bijdrage aan het oproepen van de rode draak Flashsyllmothra werd Uraren getattoeerd met de dwergen rune voor: vijand/verrader. Zij was namelijk diegen die de orb uit de handen van het beeld had gepakt, terwijl Ovina CrystalSinger uitdrukkelijk had gezegd dat het slecht was. Mede hierdoor vonden de Thane en andere dat ook zij schuldig was aan het verraad en leed van Kholbodir.
Dit alles griefden Uraren diep. Zij had alles gedaan met de beste intenties en met het belang van Kholbodir in gedachten. Dit alles zetten aan tot vrok. Ook zij had haar vader en broer verloren in deze aanval.
Ze nam zich voor om haar eer te redden, maar diep van binnen was ze verbolgen over hoe ze haar behandeld hadden. Ze kreeg een afkeer voor de samenleving waar ze eens deel van uitmaakte en nam zich voor om alleen nog maar te vertrouwen op de dwergen waarmee ze het de expediencies had gedeeld. Ze ging haar best doen om Kholbodir te redden, maar ze zou nooit meer deel uitmaken van haar geboorte stad.

Uraren Stonetankard

The Dwarven Exploits mehbla1