The Dwarven Exploits

Undiscovered Depths

De Theiwar zijn agressief en besluiten direct aan te vallen. Dolak vangt een quarrel in zijn schouder en de groep terekt zich terug. De culde sac waar Ovina CrystalSinger, Uraren Stonetankard, Dolak en Norbin in vast zaten bleek ideaal te zijn voor de theiwar om alchmistenvuur in te plaatsen.

Norbin besluit om te doen wat hij gewend is: een tunnel graven. Bij het uithakken stuit hij op een deel van een mechaniek. Na wat zoeken vindt Ovina een draaiknop waarbij er een geheime deur open gaat en leidt naar een lage tunnel. Op de vucht voor de magie-gebruikende theiwar snelt de groep zich in de tunnel. Norbin verdwijnt snel in een valluik en kneust zijn rug bij de val. Hij bevindt zich in een grote natuurlijke grot gevuld met druipstenen, fluoreserend mos en schimmels en verschillende soorten zwammen. In de verte klinkt het geluid van een stroom of waterval.

Waterfall_Cave.jpg

Nadat Uraren de waarschuwende tekst en veiligheidsknop in de tunnel vindt, volgen zij Norbin.
Paddenstoelen beginnen ineens te gillen en te schreeuwen en de groep vlucht de andere kant uit waarbij zij na een korte sprint bij een grote gevel uitkomen. Terwijl Ovina op de uitkijk staat probeert de rest de grote dubbele deur te openen. Ondertussen nadert een groot monster de groep en merkt het gerinkel van kettingmalien op. Er onstaat een korte koortsachtige schermutseling waarbij de Dawi scouts proberen te ontsnappen aan het monser. Hierbij wordt Ovina belaagd een kwats bijtend speksel, krijgt Norbin een klap op zijn rug van de stekelige staart en vangt Dolak een aantal pijnlijke klappen op. Uiteinelijk raakt Dolek de arm van het monster waardoor het zich even terugtrekt en de deur kan sluiten met behulp van Uraren en het mechanisme wat Ovina heeft geactiveerd. Pfffff….Rust!

index.jpg

De gang lijkt te leien naar een soort handelspost…..of wat daar van over is. Duidelijk antiek, verweerd en ongebruikt. De ruimte heeft verschllende werkbladen, een overgebleven goudstaaf, en twee kisten onder een soort toonbank. De kisten zijn uit het steen gemaakt en overduidelijk van goede Dawi-waliteit…inclusief dodelijke vallen: een speer uit de ene muur en bij de andere kist stralen vuur waar de scouts zich op inginieuze wijze zich tegen hebben beschermd.
De kleine kist bevat enekel zakken oude puntstukken, voornamelijk goud en zilver, maar ook enkele kleine zakjes met verschillende edelstenen. De grotere kist bevat een ceremoniele hamer, een dawi-urgrosh, een boek getiteld “Kunden van het Verhandelen” en 12 potions in een schokwerend doosje.

Comments

Clau

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.