The Dwarven Exploits

Times will tell, but in an obscure way

Het complex, Age of Mortals

De Dawi onderzoekt het complex verder en vinden daar menig wonder.

De kamer de het skelet op de troon (waarvan het hoofd ergens op de grond ligt). De edelstenen die er ooit in zaten, zijn eruit gehaald.

De kamer waar een globe in zit met wat draaischijven en een drietal rode edelstenen, blijkt uiteindelijk de portaal kamer te zijn. Via de machine kunnen de ingaande en uitgaande portalen geregeld worden, die zich bevinden op het pleintje bij de fontein. Jammer genoeg misser er 3 groene edelstenen, deze blijken nodig te zijn om de uitgaande portalen te regelen. De 3 rode edelstenen, waarvan er eentje is gebarste en rookt, zouden eventueel kunnen zijn om ingaande portalen te regelen.

Er was een kamer met een gat (boven en beneden) en een voetstuk met 3 bakken. In de buitenste bakken zaten 10 stenen (per bak) en de middelste bak was leeg. De stenen in iedere bak verschilde van kleur en hadden elk en verschillend aantal stippen (2 en 3). De Dawi gooide er een kiezelsteen in en tot hun grote verbazing bleef deze vanaf het plafon gat tot aan het gat in de vloer vallen en zich herhalen. Ze gooide er later een van de steen met 2 stippen in en die verdween.
Later toen ze op de 2e verdieping aankwamen zagen ze de steen op de bodem van het gat liggen en konden ze het er zelfs afpakken. Ook op de 2e verdieping was de kamer exact hetzelfde, behalve dat de stenen 1 of 3 stippen hadden. Zo kwamen ze erachter dat het een lift bleek te zijn en als een steentje met een aantal stippen meenam kwam je op dezelfde verdieping uit als de stippen. Als iemand een steentjes in de middelste bak gooide, kwamen ze weer terug in de juiste bak, op de juiste verdieping

Daarnaast vinden we een kamer met aan de wand een soort van apparaat, wat helemaal vergaan is. Het bedekt de hele wand en er zitten allemaal hendels, wielen en soort van schermen op (steampunk star trek?)

Er is ook een bibliotheek, maar daar heeft schijnbaar een brand gewoed en er is bijna niks meer van over.

In een kamer ligt er een kapot beeld op de grond, wat eens een mooi standbeeld van een krijger had moeten zijn.

Er begeven zich wat Draconians (Baaz), undead en wat vermin in het complex. Maar niks wat aanwijst op intelligente levensvormen. Draconians kan je daar namelijk niet onder plaatsen.

In een kapel liggen er een aantal dode krijgers en iemand in een rood gewaad weg te rotten. De Krijgers dragen het symbool van een schedel bij zich. Iemand weet ons te vertellen dat dit een teken is van een god die het leven verafschuwd en het liefst alles vernietigd (door ziektes en anderzijds).

De Dawi vonden ook enkele draaischijven met veren eraan, waarmee je iets strakker of losser kon maken. De vraag was alleen, wat was het dan?
Daarnaast vonden we ook een kamer met een metalen frame waaraan de buitenkant een aantal kristallen waren bevestigd die naar binnen wezen. Verder in het frame was een soort van grote steen bevestigd waarin een soort holling zat, het leek zelfs wat weg te hebben van een lens, maar dan met een gigantische steen eraan. Tevens zat er in de muur een paneel met een tweetal cijfers.
We kwamen erachter dat wanneer we de draaischijven aandraaide de cijfers veranderde in de kamer met de kristallen.
Later vonden we een afgekloven arm in een beerput die een briefje vast hield, waarop stond: AM: – Knights come.
Op de 3de verdieping vinden we een grote kristallen bal, met een 6 tal, twee cijfer reeksen. Als je op een kristal naast de cijfer reeks drukt, kan je de kamer zien van de draaischijf of de kristallen focus kamer en zelfs met de personen daarin communiceren.

De middelste kamer op de eerste verdieping bleek een soort van kubus te zijn. Waarin op iedere kant een deur met een trap zat die naar het midden leidden. Tevens zit er op iedere zijde een crystal wat de Dawi doet denken aan de vreemde mechanismes met de kristallen. Op een andere hoek staan een paar elven die ons toeschreeuwen in een vreemde taal en daarna zelfs een pijl op ons afvuren. Die pijl lijkt ook recht door ons heen te gaan, waardoor het lijkt alsof we niet in dezelfde werkelijkheid verkeren. Nadat we een andere trap proberen aan te raken, gaan we hier ook recht doorheen. Het is een vreemd iets wat de Dawi een surreal gevoel geeft en duidelijk met duivelse magie is gemaakt.

De Dawi voeren de coördinaten van AM: – Knights come in en horen dat er iets klikt. Als ze zich naar de kubus kamer snellen kunnen ze nu via een andere trap naar binnen.

Het complex, Age of Might

De Dawi komen binnen in dezelfde kamer die aan de kubus kamer grenst… Alleen is deze schoner en het ziet eruit alsof er restoratie aan is verricht. Even verderop komen we een man tegen in zwarte gewaden, die snel via de lift weet te ontsnappen. Na een korte achtervolging komen er ineens 3 in zwart geklede mannen die ons bestoken met duivelse magie. Na een kort gevecht, verslaan de Dawi hen.

Bij de Globe naast de kubus kamer, grist Uraren Stonetankard de 3 rode edelstenen mee .

In de troonkamer. Aanschouwen de Dawi, hoe een stel ridders het hoofd van het skelet eraf hakt. Om daarna wat edelstenen uit de troon te halen.
We worden aangesproken door hun aanvoerder, Genaamd Lord Soren Soth. Hij vraagt of we tegen of met de magiërs zijn, nadat we bekennen dat we er al een paart hebben gedood, mogen we het complex verder verkennen, als we hen maar niet in de weg lopen. Hij verteld dat hij een Knight of the Rose is en ze zijn hier om de zwarte magiërs en hun helse magie te vernietigen. Hij Commandeert meer en laat weinig ruimte over voor gesprek.
Ovina weet ons te vertellen dat Lord Soth, diegene is die de Cataclysm had moeten verijdelen. Maar uiteindelijk toch voor zijn menselijke lust koos en een elven maagd achterna ging. Dit vertoornde de goden dusdanig dat ze hem voor eeuwig vervloekten en daarnaast de cataclysm veroorzaakte.
Kort door de bocht, vertrouw nooit een mens. Want ze gaan de wind eerder achterna dan dat je hun woord kan vertrouwen en anders is het maar voor een generatie.

Soth.jpg

Als we bij de bibliotheek aankomen, blijkt deze in vuur en vlam te staan. Naar Lord Soth’s eigen zeggen, verbrandde de magnifiers liever hun kennis dan dat het in andere handen viel.

De kamer met het vernietigde beeld….. was nu niet meer vernietigd en stond daar, in volle glorie. Zodra we de kamer binnen komen, komt het tot leven en valt het ons aan. We weten te ontsnappen na wat slappe pogingen om het tot eerlijk steen terug te brengen.

Na een aantal gevechten met zwarte magiërs en wat gedebatteer of we nou echt tegen Lord Soth moeten zeggen dat ie eens aan zijn plicht moest denken ipv zijn phallus. Brengen we alle alle getallen weer in volgorde voor de coordinaten die we ergens vonden AD: – Dragon Men.
We komen weer uit in onze eigen tijd.

De rest wil weer terug naar de Knight Come gebeuren en zet de mechanismes in werking om deze weer voor elkaar te krijgen.
Uraren Stonetankard bedenkt zicht, dat er misschien nog iets in de bibliotheek te vinden is. Onder een stapel iets minder verbrandden boeken vind ze weer een set coördinaten: AL: – Elf Invasion?
Deze voeren we in en vertrekken.

Het complex, Age of Light
Norbin Brightbeard kan ons vertellen dat de Age of Light gekenmerkt werd door de macht van het Elven rijk. Het huis Silvanos stond trots en Elven waren het Dominante ras op Ansalon. De Elven waren alleen wel in een bloedige strijd met de draken aan het voeren, deze strijd heette: the First and Second Dragon War. Hij had gelukkig dus toch nog wat opgestoken van die boeken die hij in zijn jeugd had gelezen… over elven?

Als we uit de kubus stappen, zien we dat de omgeving nog redelijk nieuw is. Het valt wel op dat er een klein laagje stof over alles ligt.
We gaan eerst even in de troonkamer kijken. Als we de deur open doen om een blik te werpen maakt zich meteen een schim zich lost van het skelet wat op de troon zit. Deze komt vervaarlijk op ons af en we trekken ons terug en sluiten de deur. De geest die een vrouw lijkt te zijn en zegt dat we deze plek niet mogen bezoedelen, komt door de deur heen en valt ons aan met duivelse magie. Ze laat de kamer onderdompelen in een webachtige substantie, waarna ze ons aanvalt. Gelukkig hebben we van de priesters nog wat heilig water bij ons en proberen het te bestrijden. Midden in de schermutseling gaat de deur naar de bibliotheek open en staat daar een man. Hij is gekleed in witte gewaden, heeft een kaal hoofd en een draagt een baard. Gelukkige wendt hij de duivelse magie aan om het spook aan te vallen en zo ons te helpen. Later verteld hij ons dat het spook zo eens in de zoveel tijd verslagen wordt, maar dan binnen en paar dagen zich weer manifesteert.

Magius.jpg

De Man stelt zich voor als Magius. Hij verteld ons dat hij hier samen met zijn kompanen: Huma en een elf hier is om op onderzoek uit te gaan. Hij geeft wel toe dat dit niet zijn tijdszone is en dat ook hij aan het tijdreizen is.
Uraren Stonetankard vraagt of hij S’herkratiastu kent en Magius geeft aan dat die naam wel ergens vaag voorkomt, maar weet niet meer waarvan.
Norbin Brightbeard vraagt of het handig is om iemand wat over een toekomstige tijd of daad te vertellen, waarop de magiër antwoord: dat hij daar heel verzichtig mee is.
We willen graag nog even in de bibliotheek rondneuzen, maar Magius waarschuwt ons dat de boeken magische vallen kunnen bevatten. Norbin Brightbeard ondervindt dit aan levende lijven als hij een boek probeert te pakken en daardoor geëlektrocuteerd wordt. Na wat gepuzzel kunnen we wel wat titels ontcijferen, maar het kunnen verder geen boeken pakken, door de magische vallen. Nadat Norbin Magius erop aanspreek, dat hij dat niet gezegt heeft. Antwoord de magier, dat hij ons daarvan wel op de hoogte heeft gebracht. Dus die gasten zijn al ook maar half te vertrouwen, maar deze praat tenminste normaal met ons. Magius was wel verbaast dat de zwarte magiërs in de toekomst de bibliotheek verbranden, om zo de kennis veilig te stellen.

Norbin Brightbeard Kan ons later vertellen dat Huma Brightbane en zijn Magius 2 heel bekende figuren in de geschiedenis zijn. Zij zijn diegene die de draken hebben bevochten, met de bevaamde DragonLance. Die norbin heeft toch nog wel wat gelezen schijnbaar :p

In de kapel (die eerst verrot was en met lijken) zit een groepje elven bij elkaar. Als ze de Dawi zijn staan ze op en worden we aangesproken. We melden dat wij op onderzoek uit zijn en zij willen een draak doden, die hier ergens woont. We vervolgen neutraal ons pad.

In de keuken komen we een Minotaur tegen, gelukkig maken we snel kortte metten met hem. Als we hem onderzoeken vinden we een buidel met staal stukken….. Maar staal werd toch pas belangrijk na de Cataclysm…. dus deze Minotaur is dan uit onze tijd? Gelukkig kan onze font of knowledge Norbin Brightbeard ons vertellen dat de Minotaurs, Silvanesti hebben ingenomen en de Elven eruit hebben geschopt. Tevens waren het voorheen piraten die leefde op de Bloodsea.

Comments

Wat goed Ad! Ik al kijken of ik er wat fotos bij kan plaatsen.

Clau

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.