The Dwarven Exploits

The Warm Light of a Cold Day

Een instortende gang en opgewaaid stof weerhoudt de Dawi om de overige twee gangen te verkennen de driehoekige kamer. Gedwongen om weer langs het spinnennest terug te trekken nemen ze de bovenweg.
In de grote grot aangekomen zien ze een lopened en gewapend skelet lopen.

Skeleton_Dwarf.jpg

Het komt via de opgang naar boven maar door coordinatie en samenwerking weten Norbin en Uraren Stonetankard het te beschadigen en direct van het platform af te beuken.

Enkele minuten laten passeert een groep van vijf Theiwar onder de bovenweg. Vlagen uit het gesprek laten weten dat ze niet blij zijn hier naartoe gestuurd te zijn en veel liever bij de belegering aanwezig te zijn.

Nadat de Theiwar weg zijn, vervolgen de Dawi hun pad via de bovenweg. Deze leidt naar een grote metalen dubbele deur en buigt tevens af naar linksboven waar een zijweg op een ingang in de grotmuur uitloopt. Daar stuiten de Dawi op een interessante ontdekking: een kamer wat een oude Hylar lift lijkt te zijn. Na twifel, discussie en koppigheid weet Norbin de dames te overtuigen om de lift te proberen. Ondertussen lijkt een disir interesse te hebben in het geluid dat de lift maakt maar wordt op afstand gehouden door een goed gemikt schot van Ovina CrystalSinger.

Het kost bloed, zweet en tranen om de lift in beweging te houden en het lijkt erop dat dit een handmatige manier is dat alleen in het geval van nood gebruikt werd. Maar uiteindelijk komt de lift uit in de buitenlucht op een klein plateau dat gedeeltelijk met sneeuw is bedekt en bezaaid met taaie naaldbomenen. Vanaf hier zou het misschien makkelijker zijn om Kolbuldir te bereiken.

colorado-mountains-wild-nature-pine-trees.jpg

Comments

Clau

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.