The Dwarven Exploits

A Steamy Gate

Samen met Belrur Tendror, een expert op het gebied van oude Hylar techniek, mechanica en machines, vertrekken de Dawi naar de lift.
Onderweg ontdekken ze enkele sporen van een sabeltandtijger, die op dit moment in de bekende grot vertoeft Er ontstaat een korte maar heftige schermutseling waarbij de tijger de dawi als prooi ziet, maar door heldhaftigheid op astand wordt gehouden. Belrur en Dolek raken ernstig gewond, maar dankzij de potions of Faith Healing zijn ze snel weer de oude.

sabertooth.jpg

Na afgedaald te zijn met de lift en voor bijna een uur de zonnestellage onderzocht te hebben raken de Dawi licht ongeduldig en sporen Belrur aan om verder onderzoek te doen.

Zij stuiten op een oud stoomgemaal waar Belrur spontaan uit blijdschap van gaat schelden en een een paar slokken Mahatut Spirit (“Leadbelly”) neemt uit zijn flacon (die maar niet leeg lijkt te raken). Met zijn hulp en aanwijzingen krijgen zij de onderdelen op hun plek krijgen en draait de machine weer als gesmeerd.

Bij nader onderzoek van de zonnestellage blijkt het in combinatie met de hamer uit Kolbuldir een portaal te openen naar een vreemde oude plek waarvan de Dawi nog geen idee hebben wat dit is of was.

Na een gevecht met enkele Baaz Draconians stuiten de Dawi op een grote kristallen bal gedragen door een grote ronde eikenhouten en gouden tafel. In de ringvormige tafel om het kristal zitten schijven met nummer, fittingen met drie rode kristallen waarvan er een rookt en de andere twee gloeiden en drie fittingen zonder iets erin.

Draconian_Baaz.jpg

Comments

mehbla1

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.